10e Cultuursafari Dordrecht komt er aan!

1240 leerlingen voortgezet onderwijs gaan maandag 20 t/m vrijdag 24 september al fietsend op Cultuursafari in Dordrecht. Tijdens deze Cultuursafari maken de leerlingen van het Wellant College, Wartburg College Marnix, Dalton Vakcollege, Stedelijk Dalton Lyceum Overkampweg, Insula College Koningstraat, Yulius Het Tij, Loket Zwijndrechtse Waard, Walburg College Zwijndrecht en De Lage Waard Burgemeester Keijzerweg uit Papendrecht in één dag kennis met zeven culturele organisaties in Dordrecht.

Kennismaken culturele organisaties in Dordrecht
De middelbare scholieren gaan fietsend op verkenningstocht langs de zeven culturele organisaties in Dordrecht: de Bibliotheek AanZet, Dordrechts Museum, Nationaal Onderwijsmuseum, Cinema The Movies, Schouwburg Kunstmin, poppodium Bibelot en ToBe cultuurcentrum. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen!

Ook voor het speciaal onderwijs
Bijzonder dit jaar is dat het de 10e editie is van Cultuursafari in Dordrecht! Net als de vorige editie werken we ook dit jaar met twee types programma’s, zodat het voor alle leerlingen een leuke ervaring wordt. Zo is er een programma voor de havo/vwo leerlingen én een programma voor de leerlingen van het speciaal onderwijs en het vmbo. Voorafgaand kunnen de leerlingen naar een kort filmpje met een sfeerimpressie kijken van vorig jaar, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.

Of klik op deze link voor de aftermovie Cultuursafari 2020.

Programma 2021
Tijdens deze Cultuursafari geven alle organisaties een kijkje achter de schermen. De leerlingen ontdekken tijdens de Cultuursafari waar alle culturele organisaties van Dordrecht te vinden zijn en wat daar te doen is. Ook ervaren ze hoe een expositie, film, verhaal en track gemaakt wordt en hoe het leven van een danser en popartiest eruit ziet.

In het Nationaal Onderwijsmuseum spelen de leerlingen het spel Heel Holland Exposeert en wordt de groep met de beste expositie gekroond. Bij de BibliotheekAanZet maken de leerlingen een megagrootinvulverhaal. Dit verhaal wordt met tekeningen tot leven gebracht. In Het Dordrechts Museum is zes eeuwen schilderkunst te zien. Maar… Wat kost dat nou eigenlijk? Wie bepaalt de waarde van kunst? De leerlingen gaan een kunstveiling houden en kopen en verkopen zelf schilderijen. Wie sluit de beste deal. Bij Cinema The Movies leren ze hoe een camera gebruikt kan worden.

Cultuursafari in het Energiehuis
Bij ToBe cultuurcentrum worden de scholieren in de Popcentrale muzikaal onderdeel van een speciaal voor de Cultuursafari gecomponeerde track. Ze maken bij Schouwburg Kunstmin kennis met Lloyd Marengo, Bennie Semil, twee hiphop dansers en een dj en krijgen een kort optreden. En tenslotte krijgen de leerlingen bij poppodium Bibelot antwoord op de vraag: hoe ziet het leven van een popartiest eruit?

Samenwerking
Wij organiseren de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedanken de gemeente Dordrecht voor het mogelijk maken van de Cultuursafari in Dordrecht