#120 Premiere

#120 is het Papendrechts mediaproject in het kader van 75 jaar vrijheid en bestaat uit een indrukwekkend filmproject en een speciaal voor dit project gemaakte dilemma game. Aanstaande woensdag vind er een online première plaats.

75 jaar vrijheid

Ook de gemeente Papendrecht haakt aan op het onderwerp 75 jaar vrijheid. Met steun van de provincie Zuid-Holland heeft de gemeente dit project ontwikkeld waarbij de nadruk wordt gelegd op het gesprek op gang brengen onder jongeren. ‘Wat betekend vrijheid?’ en ‘Hoe heeft de Tweede Wereld oorlog nog invloed op de maatschappij van vandaag?’ zijn belangrijke vragen die gesteld worden.

Multimedia project

Om de jongeren te bereiken zijn er verschillende middelen gebruikt. Zo is er een mini- serie gemaakt over de gemeente Papendrecht in tijden van oorlog anno nu met acteurs uit Papendrecht zelf. Daarnaast is er een ‘dilemma app’ ontwikkeld waarbij de speler lastige vragen voorgelegd krijgen. De keuzes die daarbij gemaakt worden hebben een grote impact op de verhaallijn. Ook is er als vertaling naar het onderwijs een lesbrief gemaakt. Dat heeft de gemeente gedaan in samenwerking met het Servicebureau Onderwijs & Cultuur.

Online Première

Het project is online in première gegaan op woensdag 22 april om 19:30. De filmpjes, lesbrief, de dilemma app en alle andere informatie over het project is te vinden op de website.