Talentendag Bavinckschool Leonardo

Op dinsdag 6 oktober hebben de 80 leerlingen van de Bavinckschool Dordrecht locatie Leonardo een bijzondere middag gehad in het Energiehuis. Tijdens deze Talenten dag volgenden de leerlingen verschillende workshops in de disciplines dans, media, theater, muziek en Kunst & Design.

Ochtend

In de ochtend volgenden de leerlingen van alle groepen een workshop vanuit het Cultuurmenu Dordrecht. De groep Spinoza (4/5) volgde een workshop Totems maken, de groep Aristoteles (5/6) en de groep Socrates (6/7) volgden alle twee een workshop dans en de groep 8: Galilei volgde een filmworkshop bij Cinema The Movies. Via het Cultuurmenu kunnen basisscholen uit Dordrecht een aanvraag doen voor gratis kunst en cultuuractiviteiten. Meer informatie? Kijk dan op de website van het Cultuurmenu Dordrecht.

Middag

Na een korte pauze gingen de leerlingen in gemixte groepen aan de slag met hun tweede workshop van de dag. Voor deze workshop hebben de leerlingen van tevoren hun voorkeuren aangegeven. Zo kwam iedere leerling bij een workshop die hen echt leuk leek. De workshops waar ze uit konden kiezen waren: theater, djembé, bodypercussie en rocken met die klokken.

Presentatie

Aan het einde van de middag sloten de leerlingen de dag af met een presentatie op het grote podium van theaterzaal Ketel 2 in het Energiehuis. Het oorspronkelijke idee was om dit inclusief publiek te doen maar helaas kon dit niet doorgaan door de aanvullende maatrelen. Wel hebben de leerlingen aan elkaar laten zien wat ze tijdens de laatste workshop hebben gedaan. Hieronder zie je twee foto’s ter sfeerimpressie.