Workshops Muziek & Techniek voor het Stedelijk Dalton Vakcollege

Donderdag 2 juni hebben de leerlingen van leerjaar 3 van het Stedelijk Dalton Vakcollege workshops gekregen, georganiseerd door het SOC in samenwerking met lokale culturele organisaties, in het thema van Muziek & Techniek.

Street Art Tour

De helft van leerjaar 3 gingen op een Street Art Tour van Iconoclash. Het was een tour langs alle prachtige muurschilderingen die Iconoclash de afgelopen jaren heeft gemaakt in Dordrecht. In anderhalf uur kregen zij de ontwikkelingen, leuke weetjes en verhalen achter de mooie muurschilderingen in het centrum te weten.

De tour werd gevolgd door een graffiti workshop van art docent Moniek Bijl. De kunstwerken van de leerlingen zullen worden getoond op school.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘De onzichtbare kracht van geluid’

Twee klassen van leerjaar 3 kregen de workshop Muziek & Techniek van U-Beat Academy in de Popcentrale, met als thema ‘De onzichtbare kracht van geluid’.

Een workshop over sound, techniek en beat producing waarbij er geluiden worden verzameld en opgenomen en vervolgend een beat van wordt gemaakt.

Het begon met een presentatie waarin het proces werd uitgelegd en vervolgens gingen de leerlingen in groepen verschillende geluiden verzamelen: kort, lang, hard, zacht, combinatie geluiden, bewegend geluid en nog veel meer.