Inspirerende lezing kansen(on)gelijkheid en diversiteit in het onderwijs!

Op woensdag 21 september heeft Karim Amghar een geweldige lezing gegeven in het Energiehuis, Dordrecht. Het onderwerp: kansen(on)gelijkheid en diversiteit in het onderwijs. Honderd leerkrachten, intern begeleiders en schooldirecteuren kwamen naar deze lezing. ‘Kunst en Cultuur leveren een wezenlijke bijdrage aan vermindering van kansenongelijkheid’ aldus Karim. Altijd goed om opnieuw benadrukt te zien! Het was een inspirerende middag. Wij zijn trots op het resultaat van een fijne samenwerking met Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht en Gemeente Dordrecht.

Interactieve lezing door Karim Amghar
Karim nam de mensen tijdens de interactieve lezing mee over kansenongelijkheid en diversiteit in het onderwijs. Naast de lezing ging men actief in gesprek met elkaar wat dit voor hun school kan betekenen. Onderwerpen van gesprek waren onder andere ‘aan de slag met opgroeien in armoede’, ‘primair-voortgezet onderwijs en kansen voor warme overdracht’ in relatie tot ouderbetrokkenheid. Welke talentvolle leerlingen blijven hierdoor ongezien?

Karim Amghar is een Nederlandse schrijver, auteur van boeken, programmamaker, televisiepresentator, onderwijsprofessional, trainer en docent van Marokkaanse afkomst. Voor de NTR presenteerde hij verschillende documentaire series waaronder de vierdelige serie: Karim Pakt Zijn Kans over kansenongelijkheid en diversiteit in het onderwijs, de drieluik Het Verhaal van Abdelkrim.

Deze lezing wordt georganiseerd door Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dordrecht, gemeente Dordrecht en SOC.