75 jaar vrijheid in het Cultuurmenu

Elk jaar wordt er vanuit het Cultuurmenu Papendrecht voor de groepen 7 & 8 een actueel project ontwikkeld, in samenwerking met lokale culturele partners. Dit jaar wordt aangesloten bij het landelijke thema ’75  jaar vrijheid’.

Samenwerkingen
Voor het schooljaar 2020-2021 is het thema van het actuele project ’75 jaar vrijheid’ en zijn de culturele partners Bibliotheek AanZet en St. Dorpsbehoud Papendrecht. Een selectie van de oorlogsverhalen die horen bij diverse locaties in Papendrecht zijn het uitgangspunt voor vier verwerkingsworkshops.

Oorlogsverhalen

Deze oorlogsverhalen gaan over verzet, heldendaden, verlies van vrijheid en bezetting. In deze tijd zijn een aantal thema’s heel actueel geworden door de Coronacrisis, een link hiernaar is snel gelegd. De groepen 7 & 8 kunnen een keuze maken uit één van vier verwerkingsworkshop op het gebied van Beeldend, Poëzie en Media, Twee workshops vinden plaats bij Bibliotheek Aanzet, waarvan één het maken van een wandschildering is. Deze schildering krijgt een permanente plek op de Jeugdafdeling. De overige resultaten worden in december 2020 geëxposeerd in St. Dorpshuis Papendrecht en/of Bibliotheek AanZet en het gemeentehuis.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het project klik HIER.

Opzoek naar lestips rondom dit thema? Kijk dan ook eens op onze pagina vol lestips!