900 leerlingen op de fiets tijdens cultuursafari Dordrecht

Van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 september vond de Cultuursafari 2018 plaats in Dordrecht. 900 leerlingen van Loket Zwijndrechtse Waard, Wellant College, Dalton Vakcollege, Insula College, Walburg College én Pabo InHolland maakten kennis met zeven culturele organisaties in Dordrecht. Nieuw dit jaar was dat het vmbo én eerstejaars leerlingen de Pabo InHolland ook op de fiets stapten om mee te doen. Alle leerlingen kregen een kijkje in de keuken. Klik HIER voor de gemaakte filmpjes op YouTuBe.

 

Kennismaking culturele organisaties
Het doel van de Cultuursafari is om leerlingen kennis te laten maken met zeven culturele organisaties in Dordrecht: de Bibliotheek AanZet, Hof van Holland, Onderwijsmuseum, cinema The Movies, schouwburg Kunstmin, poppodium Bibelot en ToBe cultuurcentrum. De leerlingen hebben kunst en cultuur ervaren door te kijken en zelf actief mee te doen!

Creatief maakproces
Tijdens deze Cultuursafari hebben alle organisaties iets laten zien over het (creatieve) proces. De leerlingen ontdekten en hebben zelf ervaren hoe een voorstelling, kunstwerk, film of tekst gemaakt werd. Ze weten nu waar alle culturele organisaties van Dordrecht te vinden zijn, wat daar gebeurt én hebben iets geleerd over het maakproces in het algemeen. Hoe maakt men een film: hoe werkt cameravoering bij The Movies. Kun je die inzichten ook zelf toepassen bij een vlog in het Onderwijsmuseum? Hoe maak je met elkaar een grote feniks bij ToBe cultuurcentrum. Hoe word je nou danser bij die toffe dansvoorstelling die je hebt gezien bij Schouwburg Kunstmin? Hoe ga je aan de slag met taal en spoken word bij de Bibliotheek of geschiedenis bij het Hof van Nederland? En hoe is het leven van een popartiest bij poppodium Bibelot?

Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur organiseert de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedankt de gemeente Dordrecht voor het mogelijk maken van de Cultuursafari in Dordrecht.