Alle Ridderkerkse cultuur in vrije tijd op 1 website!

Wat is er te doen, waar en bij wie kun je terecht op het gebied van cultuur in de vrije tijd in Ridderkerk? De website www.cultuurinridderkerk.nl geeft antwoord op deze vragen. Deze culturele kaart is een ontmoetingsplek voor iedereen die cultuur zoekt of cultuur maakt in de vrije tijd en is nog in ontwikkeling. Meedoen of je mening geven? Kijk even op www.cultuurinridderkerk.nl. De officiële lancering is gepland in september.  

Speerpunt van het college
De website is een speerpunt van het college van gemeente Ridderkerk. De gemeente wil met het cultuurbeleid zoveel mogelijk Ridderkerkers bij het culturele leven in de gemeente betrekken. Wethouder Marten Japenga: ,,Kunst en cultuur dragen bij aan het welzijn van onze inwoners, de ontwikkeling van jongeren, economische innovatie en het woon- en werkklimaat. We willen daarom een passend en inclusief aanbod en programmering, ook voor mensen die niet vanzelfsprekend met cultuur in aanraking komen. De culturele kaart gaat daarbij helpen, of u nou een cultuur aanbiedt, een nieuwe hobby zoekt of graag samen iets moois wil maken of leren. Cultuur verbindt altijd, ook in deze bijzondere tijden.’’

‘Mooi vertrekpunt’
Cultureel ondernemer Mark Isarin, die fotografiecursussen geeft aan kinderen en volwassenen op ieder niveau, is een van de ondernemers die op de site staat. Hij is enthousiast over de site en de mogelijkheden die het hem en andere culturele ondernemers biedt: ,,Voor iedere culturele ondernemer is dit een mooi vertrekpunt voor als je in deze regio iets moois wilt gaan doen. Ik hoop dat heel Ridderkerk de website weet te vinden.”

Aanmelden en contact
Deze website hebben wij in opdracht van gemeente Ridderkerk gemaakt. Ben je een culturele ondernemer/organisatie met activiteiten in de vrije tijd in Ridderkerk en wil je ook op deze website staan? Stuur dan een e-mail naar communicatie@onderwijs-cultuur.nl. Heb je als inwoner of culturele ondernemer een vraag of idee over cultuur in Ridderkerk? Neem contact op met cultuurregisseur Jacky van Dijk via j.v.dijk@bar-organisatie.nl.