ArtTechTour: hét onderwijsfestival over kunst, technologie en wetenschap!

Van maandag 8 t/m vrijdag 12 november 2021 vindt de eerste editie plaats van een bijzonder onderwijsfestival: de ArtTechTour. 900 bovenbouwleerlingen voortgezet onderwijs uit Dordrecht, Zwijndrecht en Oud-Beijerland worden ondergedompeld in de wereld van kunst, technologie en wetenschap. Locatie is het Energiehuis in Dordrecht. De leerlingen kijken door de bril van kunstenaars naar thema’s zoals ‘ambacht versus technologie’ en ’het nut van spelen’. De deelnemende scholen zijn het Insula College locatie Halmaheiraplein en Koningstraat, Stedelijk Dalton College, Yulius het Tij, Walburg College, DevelsteinCollege en CGS Willem van Oranje.

Een toekomstgericht onderwijsfestival
Speciaal voor de ArtTechTour wordt het Energiehuis ingericht met technolabs waar kunstenaars, performers, makers en uitvinders samenkomen. Leerlingen krijgen een interactieve rondleiding door de labs. Ook bekijken ze een voorstelling én worden ze gestimuleerd om zelf te experimenteren met technologie vanuit theater, dans, spoken word, muziek en beeldende vorming.

Dordtse kunstenaars in technolabs
Voor de technolabs zijn kunstwerken geselecteerd die gebruik maken van technologie of juist erop reflecteren, van landelijk bekende én Dordtse kunstenaars. Zo stap je in het technolab ‘Art as Therapy’ in een speciaal gemaakt kunstwerk van de Dordtse Elise ’t Hart. In haar Geluidsdouche wordt je gehoor opgefrist, klinken bekende geluiden weer als nieuw. Ook internetpioniers en kunstenaarsduo JODI exposeren in het technolab ‘Art as History/Future’ en werken van beeldend geluidskunstenaar Nico Parlevliet vind je in ‘Art of Moving’.

Bijzondere samenwerkingen
De ArtTechTour organiseren wij samen KITE educatie. We zien de behoefte bij scholen om mee te bewegen met technologische ontwikkelingen. Dit inspirerende festival laat zien dat technologie overal om ons heen is. Je kunt het vanuit allerlei hoeken benaderen. Dus ook met dans, muziek, theater, poëzie, filosofie en beeldende vorming.

Voor de inhoud van het programma is samengewerkt met het Dordrechts Museum en LexLab. Kunstmin’s D-sound levert een bijdrage in de vorm van een speciale voorstelling. Hierin ontdekt het publiek de rol van technologie bij de uitvoering van muziek en podiumkunsten. Kortom, een bijzonder en inspirerend programma!

Mede mogelijk gemaakt door: