maandag 7 november 2022 - t/m vrijdag 25 november 2022

ArtTechTour 2022

Aanmelden is niet meer mogelijk

Toegang: € 10,- per leerling in Dordrecht, Papendrecht en Ridderkerk
Locatie: Energiehuis, Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht
Start: ronde 1) vanaf 08.45 uur, ronde 2) vanaf 11.15 uur en ronde 3) vanaf 13.30 uur
Voor wie: leerlingen havo 3/4 en vwo 3/4/5

Van maandag 7 t/m vrijdag 25 november 2022 organiseren we voor de tweede keer de ArtTechTour in het kader van Kunst & Technologie. De locatie is het Energiehuis in Dordrecht. Deze plek wordt omgebouwd tot vier Technolabs waar (lokale) kunstenaars, performers, uitvinders en partners samenkomen om bovenbouwleerlingen uit het voortgezet onderwijs een bijzondere multidisciplinaire beleving te bieden.

Tijdens de ArtTechTour ontdekken de leerlingen de maakbaarheid en de menselijke kant van technologie aan de hand van hedendaagse kunst. Jij en jouw leerlingen zijn van harte uitgenodigd om hierbij te zijn. Aanmelden is mogelijk tot en met 20 juni.

PROGRAMMA
De leerlingen krijgen een interactieve tour tijdens een ochtend (vanaf 08.45 uur), voormiddag (vanaf 11.15 uur) of namiddag (vanaf 13.30 uur) in de wereld van Kunst & Technologie. Een dagdeel bestaat uit:

 1. interactieve rondleiding door minimaal drie Technolabs (45 minuten) langs kunstwerken waarin Kunst & Technologie verwondering en nieuwsgierigheid oproepen en uitnodigen tot maken.
 2. workshop (60-70 minuten) in een Technolab waarbij de leerlingen actief zelf maken en ervaren met technologie.

AANMELDEN
Klik HIER om je aan te melden. Deelname kost € 10,- per leerling in Dordrecht, Papendrecht en Ridderkerk. De inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Op basis van jouw voorkeur voor een dagdeel wordt er een planning gemaakt, die je na de zomer ontvangt. Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 2 september 2022.

WAAROM MEEDOEN?

 • Speciaal programma van 2 uur vol kunst & technologie afgestemd op de bovenbouw (havo 3/4 en vwo 3/4/5) met een voorbereidende lesbrief voor in de klas.
 • Kennismaking met kunstenaars en makers uit het gehele land
 • Bijzondere multidisciplinaire ervaring in het Energiehuis
 • Rondleiding door drie Technolabs
 • Kunst wordt in de Technolabs benaderd vanuit
  • Art as Energy
  • Art of Appearance
  • Art of Activism
  • Art of Moving