Bach in de Drechtsteden

Het festival rondom de componist Johan Sebastiaan Bach

Doelgroep
Leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs

Doel
Jongeren kennis laten maken met de muziek van Bach en de invloed daarvan

Intro
Het Bachfestival is een festival dat sinds 2010 tweejaarlijks in de Drechtsteden wordt opgevoerd.  Het is gericht op ervaren, beleven, zien, horen en doen. Kinderen en jongeren zijn zich tegenwoordig vaak onbewust van Bach en zijn werk. Met het Bachfestival leren zij de tijd van Bach en zijn muziek kennen en komen ze erachter wat de invloed van Bach is in de tegenwoordige tijd.

Omschrijving
Voor leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs wordt speciaal voor het Bachfestival het concert Bach to he Future LIVE georganiseerd. Tijdens dit concert  neemt de BachBand je mee op een wereldreis langs muziekstijlen en liedjes. Leerlingen ontdekken dat Bachs (hele oude) muziek nog steeds gebruikt wordt als inspiratiebron door de artiesten van nu. Naast de achtergrondinformatie over Bach leer je over zijn werk en zijn ongelofelijke muzikale talent. Een talent zo groot dat zijn muziek tot op de dag van vandaag hoorbaar is in allerlei muziek en muziekstijlen.

Bach is één van de vele thema’s die zich leent voor een gemeentelijk festival of schoolproject. Ben je op zoek naar een vergelijkbaar festival of project binnen jouw gemeente? Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) adviseert graag over de mogelijkheden.

Uitvoerende organisatie
Bachfestival  Drechtsteden met verschillende culturele organisaties, Servicebureau Onderwijs&Cultuur