CKV dag vol dans & vloggen

Donderdag 19 november vond er een Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) dag plaats bij het Willem de Zwijger College in Papendrecht. 150 leerlingen 3e klas vmbo/mavo kregen een workshop vloggen en dans en maakten ook een vlog als verslag van de dag. Wethouder Kees de Ruyter kwam ook even langs om de vloggers en leerlingen aan het werk te zien.

Vlog maken als verslag
De CKV docente Christine de Zwart vond het een mooie uitdaging om het verslag wat de leerlingen na afloop moeten maken van een ckv activiteit nu een keer in de vorm van een vlog te laten doen. Wij hebben geholpen met het programma van vloggen als verslaglegging. En hoe leuk is het om te starten met twee een echte vloggers? Het was een leerzame en dynamische dag.

Introductie vlog door Aaron en Quinn

Twee bekende vloggers Aaron en Quinn (16 jaar) uit Dordrecht gaven de introductie over vloggen. En hoe! Super strak en snel, echt geweldig om te zien. De leerlingen herkenden hen gelijk van TikTok (401.00 volgers), Instagram (36.000 volgers) en/of hun YouTube kanaal (39.000 abonnees). En dan te bedenken dat vier jaar geleden Aaron als leerling van het Insula College zelf theaterles in het Energiehuis kreeg en dat hij dan nu samen met zijn broer voor de klas staat!

Workshop vloggen
Na de introductie gaven vakdocenten Mark Isarin, Jonathan Weah en Moniek Bijl workshops waarbij de do’s en dont’s bij het vloggen en filmen toegelicht werden. Hoe lang moet het filmpje zijn? Hoeveel scenes? Welke combinaties laat  je zien en hoe? Hoe moet je editen?

Workshop dans
Daarna kregen de leerlingen een workshop dans van dansgezelschap Static. Zij zetten de leerlingen gelijk in beweging met wervelende moves. Na een korte pauze gingen de leerlingen in groepjes van twee hun eigen vlog maken onder leiding van de mediadocenten.