CKV Workshops voor het Gemini College Ridderkerk

Op dinsdag 21 mei 2019 komen 110 derdejaars leerlingen van het Gemini College Ridderkerk naar het Energiehuis voor hun laatste workshopdag culturele en kunstzinnige vorming (CKV). Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur heeft sinds schooljaar 2013/2014 een samenwerkingsverband met het Gemini College Ridderkerk. Dit jaar is er speciaal voor de school een CKV programma ontworpen voor het derde jaar, afgestemd op de wensen en behoeften van de school.

CKV Profiel
Voorafgaand aan de drie workshopdagen hebben de leerlingen een CKV profiel gekozen. De leerlingen konden kiezen uit actie, media of ambachten en ieder profiel bestond uit meerdere workshops. Zo zijn leerlingen bij profiel actie aan de slag gegaan met percussie, theater en breakdance. Bij ambacht kregen de leerlingen een workshop edelsmeden, waarbij ze een ring maakten. Bij media volgden de leerlingen een workshop fotografie. Iedere leerling heeft dus kunst & cultuur workshops gevolgd die aansloten om haar/zijn interesses. “Ik wist niet eens dat ik creatief was” vertelde een leerling.

Workshops in het Energiehuis
Twee workshopdagen vonden op school plaats. Op 21 mei vertrekken twee bussen vol enthousiaste leerlingen vanaf het Gemini College Ridderkerk naar het Energiehuis in Dordrecht voor de laatste workshopdag. Na de workshops komen alle leerlingen samen in de Talent Stage van de Popcentrale om het CKV project feestelijk af te sluiten met dj.