Cultuurmakelaar in Papendrecht – Educatie

Namens het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) is er in Papendrecht een Cultuurmakelaar. Deze functie wordt uitgevoerd door twee coördinatoren van het SOC: Mitchell Amsterdam en Lilianne Eijkelenkamp. De Cultuurmakelaar is verdeeld in twee aandachtsgebieden: cultuurparticipatie (CP) en cultuureducatie(CE). Dit bericht gaat over de Cultuurmakelaar educatie.

Werkzaamheden
De Cultuurmakelaar CE is verantwoordelijk voor en draagt bij aan alle binnenschoolse kunst en cultuuractiviteiten in het primair onderwijs in Papendrecht. Ook zorgt ze voor de verankering van cultuureducatie in het primair onderwijs via de landelijke subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Als derde werkt ze samen met de gemeente en culturele organisaties aan de vernieuwing van het Kunstmenu van Papendrecht naar een eigentijds en (zoveel mogelijk) lokaal Cultuurmenu.

Vernieuwing van het Kunstmenu
In opdracht van de gemeente Papendrecht is de Cultuurmakelaar CE gestart met de verkenning van de wensen en behoefte voor een nieuw Kunstmenu Papendrecht bij de scholen. Het nieuwe Kunstmenu biedt bijvoorbeeld meer mogelijkheid tot maatwerk waardoor er meer aansluiting is bij het binnenschoolse onderwijs. Hiervoor wordt er zo veel mogelijk samengewerkt worden met lokale culturele organisaties. Op 10 februari 2020 wordt het vernieuwde Cultuurmenu gelanceerd!

Contact
Heb je vragen of wil je ideeën uitwisselen op het gebied van kunst en cultuur in Papendrecht? Je bent iedere maandag van harte welkom van 9.00-12.00 uur op het ontmoetingsplein van het gemeentehuis in Papendrecht. Wil je op een ander moment contact? Stuur dan een mailtje naar cultuurmakelaar@onderwijs-cultuur.nl.