Cultuurmakelaar in Papendrecht – Participatie

Namens het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) zit er in Papendrecht een Cultuurmakelaar. Deze functie wordt uitgevoerd door twee coördinatoren van het SOC: Mitchell Amsterdam en Lilianne Eijkelenkamp. De Cultuurmakelaar is verdeeld in twee aandachtsgebieden: participatie en educatie. Dit eerste bericht gaat over de Cultuurmakelaar participatie. 

Werkzaamheden
De Cultuurmakelaar participatie is er voor alle projecten en evenementen op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Papendrecht. De rol van Cultuurmakelaar is hierbij om gemeente en organisaties van het sociaal en cultureel domein samen te brengen om creatieve en kunstzinnige ideeën te realiseren. De Cultuurmakelaar adviseert de gemeente en slaat een brug naar de culturele instellingen en cultuuraanbieders. Voorbeelden hiervan zijn het Cellofestival waarbij de Cultuurmakelaar een de organisator heeft begeleid in het aanvragen, realiseren en organiseren van cello concerten in Papendrecht. De buitenspeeldag is een initiatief van de gemeente Papendrecht zelf waarbij de Cultuurmakelaar is ingezet om invulling te geven aan deze dag. Kunstcarrousels On Tour is een initiatief van de Cultuurmakelaar en brengt cultuur naar kinderen in hun eigen wijk. Wijkfuncties worden hierbij gestimuleerd omdat zij de deuren open zetten voor alle kinderen uit wijk.

Evenementen
De Cultuurmakelaar is verantwoordelijk voor het faciliteren en initiëren van twee evenementen per jaar. Dit is naast de projecten en evenementen die voortkomen uit de bovengenoemde werkzaamheden.

Contact
Heb je vragen of wil je ideeën uitwisselen op het gebied van kunst en cultuur in Papendrecht? Je bent iedere maandag van harte welkom van 9.00-12.00 uur op het ontmoetingsplein van het gemeentehuis in Papendrecht. Wil je op een ander moment contact? Stuur dan een mailtje naar cultuurmakelaar@onderwijs-cultuur.nl.