Cultuurmenu Ridderkerk 2021-2022

Op 4 maart kwamen Ridderkerkse culturele organisaties, basisscholen en de Cultuurregisseur online bijeen om samen met ons om te praten over het vernieuwen van Kunstmenu Ridderkerk. Cultuurmenu Ridderkerk wordt voor alle basisscholen én het speciaal onderwijs in Ridderkerk de plek voor actueel aanbod binnen cultuureducatie. Cultuurmenu Ridderkerk zet in op leren over, door én met cultuur. Hierbij staat kennismaking met de lokale culturele omgeving centraal. 

Cultureel aanbod
Het aanbod op de website Cultuurmenu Ridderkerk bestaat naast vast aanbod ook uit maatwerk. Hierdoor kunnen de culturele activiteiten nauw aansluiten bij binnenschoolse thema’s. De basisscholen hebben binnen elk leerjaar de keuze uit meerdere kunstdisciplines en erfgoed. Ook is het mogelijk om voor Kunst & Technologie te kiezen. De planning is dat de website voor de zomervakantie 2021 wordt gelanceerd.

Lokale partners
In het Cultuurmenu Ridderkerk staat de samenwerking met lokale culturele partners centraal. Dit stimuleert mede de ontwikkeling van het (culturele) zelfbewustzijn bij de basisschoolleerlingen. De gemeente Ridderkerk onderstreept dit belang en subsidieert het Cultuurmenu Ridderkerk, waarmee zij de mogelijkheid biedt aan alle basisschoolleerlingen om kennis te maken met de culturele organisaties in de stad.
De lokale partners zijn: Atelier Maak, Artwork Ant, Building Arts, RTV Ridderkerk, De Loods, Mark Isarin Fotografie, Oudheidkamer Ridderkerk, Molen de Kersenboom, Schildersdorp Rijsoord en Bibliotheek AanZet.