Cultuursafari Dordrecht 2019

Wat leuk dat je op Cultuursafari gaat! Hieronder vind je de afspeellijst van YouTuBe met alle filmjes over Cultuursafari Dordrecht 2019. Het begint met de aftermovie van 2018. Daaronder zie je per organisatie het filmpje waarin je ziet wat je kan verwachten. Alvast veel plezier en tot in september! 

Bibliotheek AanZet
SuperSnelleSuperZiekeSuperSonischeSchrijfEstafette
Wie speelt de hoofdrol in jouw verhaal? Alles is mogelijk… het is aan jou! Jij verzint en de illustratoren van Bibliotheek AanZet tekenen live mee om jouw verhaal in beeld te brengen. Schrijf jij het verhaal van de dag? Dan wordt jouw verhaal gepost op onze Instagram.

Poppodium Bibelot
Het leven als artiest
Bibelot nodigt diverse artiesten uit die jou vertellen over hun leven als artiest. Stel vragen aan artiesten en geniet na afloop van een spetterende showcase! We zien jullie in Bibelot!

Dordrechts Museum
Kunstveiling: eenmaal, andermaal…

In Het Dordrechts Museum is zeven eeuwen schilderkunst te zien. Maar… Wat kost dat nou eigenlijk? Wie bepaalt de waarde van kunst? We gaan een kunstveiling houden: jullie kopen en verkopen zelf schilderijen. Wie sluit de beste deal?

Schouwburg Kunstmin
Showcase battle van ISH
In Schouwburg Kunstmin ga je samen met danstheatergroep ISH de dansvloer op. Freestyle dansgezelschap ISH maakt al decennia lang voorstellingen vanuit verschillende kunstvormen, onder de artistieke vleugels van Marco Gerris. Tijdens de showcase battle wordt er een korte choreografie ingestudeerd, met invloeden van hiphop, poppin ’n lockin. De voeten van de vloer dus in deze interactieve dansworkshop.

Cinema The Movies
Cinema The Movies is de bioscoop in het centrum van Dordrecht. Ze bieden een breed scala aan kwaliteitsfilms in een mix van blockbusters, familiefilms en Europese arthouse. Tijdens de Cultuursafari zie je dit scala in de vorm van een serie trailers. Daarover houden we een korte filmquiz. Dit daagt jou uit om beter te kijken. En wat zie je dan nog meer? Bijvoorbeeld hoe het gebruik van de camera jou beïnvloedt in wat je denkt en voelt bij de beelden. Dat verkennen we. De slotopdracht is om zelf je telefoon als camera te gebruiken. Hoe wil jij iemand laten overkomen?

Nationaal Onderwijsmuseum
Heel Holland Exposeert
Je gaat het spel Heel Holland Exposeert spelen en wordt tentoonstellingsmaker. Wie zorgt voor de vormgeving? Wie doet het onderzoek? WIe houdt het overzicht? Je gaat samen met je team aan de slag met authentieke collectie-objecten om een samenhangende tentoonstelling te maken, zowel op inhoudelijk als visueel vlak. De groep met de beste expositie wordt gekroond.

ToBe cultuurcentrum
Achter de stadsmuren
Na een stuk fietsen mag je aan de slag met je handen! Bij ToBe werk je met jouw school aan een groepskunstwerk. Van hout en karton wordt een stad gebouwd vol mysteries. Je gaat snijden, zagen, knippen en aan elkaar maken middels verschillende bouwtechnieken. Op dinsdag, woensdag en donderdag geef je de stad vorm en laat je in het bouwerk verschillende geheime boodschappen achter. De leerlingen die op vrijdag deze workshop volgen, spelen in het bouwwerk een theatraal spel en proberen het mysterie te ontrafelen.