Cultuursafari

Op bezoek bij verschillende culturele organisaties in Dordrecht

Doelgroep
Leerlingen van het voortgezet onderwijs

Doel
Kennis maken met het aanbod van verschillende culturele organisaties. De leerlingen luisteren, maar doen ook actief mee met het programma.

Intro
Een belangrijk onderdeel van het vak CKV (culturele en kunstzinnige vorming) is kennis maken met het aanbod van culturele organisaties. De Cultuursafari biedt hier de mogelijkheid voor.

Omschrijving
Tijdens de Cultuursafari maken jouw leerlingen kennis met het aanbod van culturele organisaties in Dordrecht. Op deze manier weten ze wat daar te doen en te halen valt. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door actieve participatie en beschouwing. De leerlingen gaan per school en binnen één dagdeel de verschillende culturele organisaties langs. Dit doen ze in groepjes die elkaar afwisselen.

Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur organiseert de Cultuursafari in samenwerking met Schouwburg Kunstmin, Poppodium Bibelot, de Bibliotheek Aanzet, DordtYart, Dordrechts Museum, Cinema The Movies Dordrecht, Onderwijsmuseum, het Hof van Nederland en ToBe cultuurcentrum. De culturele organisaties werken met elkaar samen om voor deze leerlingen een enerverend en uitnodigend programma samen te stellen. Het SOC adviseert graag over de mogelijkheden.

Uitvoerende organisaties
Dordrechts museum, de Bibliotheek AanZet, Schouwburg Kunstmin, The Movies, Poppodium Bibelot, DordtYart, ToBe cultuurcentrum, Onderwijsmuseum, het Hof van Nederland

Klik HIER voor meer informatie over Cultuursafari Dordrecht 2018.