Cultuurvisites in de tuin

Bewoners van woon- en zorgcentra en aanleunwoningen werden afgelopen weken verrast met een concert van Cultuurvisite in de tuin in Ridderkerk, Alblasserdam en Dordrecht. Gitarist en zanger Thijs Mijnster en Jirre Stoutjesdijk speelden buiten Hollandse hits bij de Reyerheem, Het Jasmijnhuis in Ridderkerk, De Alblashof en aan de Kraanbaan in Alblasserdam en Het Polderhuis, Het Parkhoff en De Linde in Dordrecht. De bewoners genoten buiten in het zonnetje van liedjes als “Het kleine café aan de haven”. Een welkome verrassing voor de bewoners en medewerkers.

Cultuur Dichtbij
Deze Cultuurvisites in de tuin zijn onderdeel van Cultuur Dichtbij, een project dat door culturele activiteiten een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van (kwetsbare) ouderen in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam.

Samenwerking
De activiteiten die normaalgesproken plaatsvinden in het kader van Cultuur Dichtbij kunnen momenteel niet doorgaan. Cultuurvisite in de tuin is een alternatieve activiteit die wij in samenwerking met ToBe cultuurcentrum, Dorpsmakelaar Marion Korteland van Stichting Welzijn Albasserdam en Cultuurmakelaar- en coach Yarah Winkelaar uitvoerden.