Dordtse basisscholen 10 jaar lang extra steun!

Gemeente Dordrecht heeft besloten om 10 jaar lang te investeren in Dordtse basisscholen. Dit ter aanvulling op de eenmalige financiële steun die het kabinet heeft vrijgemaakt om de achterstanden op het basisonderwijs, veroorzaakt door de coronapandemie, in te halen.

Peter Heijkoop en schooldirecteur Sandra Nederlof zijn hierover aan het woord bij de radio-uitzending van de Nieuws BV.  Zij bespreken het Dordtse Leerprogramma. Een programma waarmee we investeren in taal- en rekenonderwijs en de gelijke kansen van kinderen in onze stad. Servicebureau Onderwijs&Cultuur brengt hiervoor de scholen en culture partijen samen, om zo mooie initiatieven te realiseren.

Extra steun

Met deze extra steun wil gemeente Dordrecht de langdurige ontwikkeling van de bassischolen bevorderen en de kansengelijkheid in de regio vergroten. Dordtse wethouder van onderwijs Peter Heijkoop is namelijk van mening dat de eenmalige steun vanuit het kabinet niet genoeg en geen duurzame oplossing is.

Bekijk hier de volledige uitzending van de Nieuws BV.

Samen bouwen aan Dordts Leerprogamma

Donderdag 31 maart 2022 organiseert SOC een bijeenkomst over het Dordts Leerprogramma. Wil jij deze bijeenkomst graag bijwonen? Aanmelden kan via deze link.