Feestweek op De Bongerd in Ridderkerk

Basisschool de Bongerd in Ridderkerk bestaat 40 jaar. Alle reden om een feestweek voor 241 kinderen te organiseren. Deze feestweek was ook meteen de aftrap voor het Cultuur Met Kwaliteit traject ‘doorlopende leerlijn muziek’.  Van 16 t/m 20 september maakten de kinderen kennis met zingen, dansen, beatboxen en het bespelen van muziekinstrumenten.

Samenwerking culturele organisaties/zzp ‘ers
Ridderkerkse culturele organisaties werkten mee om dit mogelijk te maken. Muziekschool Ridderkerk verzorgde muziek workshops voor de onderbouw groepen. Muziekvereniging Harpe Davids liet kinderen uit de middenbouw kennismaken met blaasinstrumenten. De bovenbouw maakte Beats met een Ridderkerkse DJ. Wij hadden naast de organisatie ook een feestlied voor de school laten maken voorzien van dans en bodypercussie. Dit ‘Bongerd Feestlied’ werd door alle kinderen van groep 1 t/m 8 voor de vele ouders uitgevoerd op de laatste feestdag op het schoolplein.

Graffiti kunstwerk
De presentatie werd geopend met het aanbieden van een graffiti kunstwerk. Deze was door kinderen van de Bongerd in samenwerking met de Brede School Ridderkerk gemaakt. Samen met beeldend kunstenaar Rob Vis hebben de kinderen toegewerkt naar een feestelijk kunstwerk die volledig in het thema van de feestweek stond. Met deze feestelijke muzikale opening heeft de Bongerd een goede start gemaakt voor de doorlopende leerlijn muziek die in samenwerking met het Servicebureau Onderwijs&Cultuur in het schooljaar 2019-2020 ontwikkeld gaat worden.