Flashmob en Lipdub

Maak kennis met elkaar op een originele manier

Doelgroep
Leerlingen van het beroepsonderwijs en voortgezet onderwijs

Doel
Kennismaken met elkaar door middel van cultuureducatie

Intro
Is het de eerste week op school? Of is er een bijzonder evenement van school of medestudenten? Flashmobs en Lipdubs bieden de mogelijkheid om belangrijke momenten in een origineel jasje te steken. Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) helpt bij de organisatie.

Omschrijving
Jaarlijks zoeken onderwijsinstellingen naar een kennismakingsactiviteit voor de start van het jaar. Het SOC biedt de juiste partners aan die samen met jouw leerlingen werken aan een spetterend eindproduct. De leerlingen leren elkaar kennen en werken samen.

Een Flashmob biedt de mogelijkheid om grote groepen (bijvoorbeeld nieuwe brugklassen of eerstejaars studenten) op een originele wijze kennis te laten maken met hun nieuwe opleiding en met elkaar. In een korte periode werk je aan een choreografie. Vervolgens ga je het centrum van Dordrecht in om midden op straat het winkelende publiek te verrassen met jouw Flasmob!

Een Lipdub is een videoclip die wordt opgenomen in ‘one take’. Hiervoor repeteer je intensief om de clip in één keer te laten slagen. Om het moeilijker (en leuker!) te maken playback je het lied mee, tover je allerlei attributen tevoorschijn en leg je een route af door het schoolgebouw en/of een andere locatie. Deze vorm is geschikt voor kleinere groepen. Het SOC adviseert graag over de mogelijkheden.

Uitvoerende organisatie
Servicebureau Onderwijs&Cultuur, ToBe cultuurcentrum