FOMOSHOW voor 200 leerlingen voortgezet onderwijs

Dinsdag 4 februari speelt Theater Tortilla de voorstelling FOMOSHOW voor 200 leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum Overkampweg en het Insula College Halmaheiraplein. ’s Avonds zijn de ouders van harte welkom in het Energiehuis in Dordrecht. Negen jongeren onderzochten voor deze voorstelling hoe het is om te leven in een tijd waarin we steeds vaker last hebben van FOMO, Fear Of Missing Out. FOMOSHOW word gespeeld door jongeren die zelf nog op de middelbare school zitten. Het is een voorstelling vol beeldende, komische en herkenbare scènes over de angst om iets niet mee te maken.

FOMOSHOW
We zitten gemiddeld 5 uur per dag op onze smartphone. 5 uur liken, swipen, chatten, vloggen en dm’en. We kunnen niet meer zonder en zijn van alles en iedereen op de hoogte. Digitaal lijkt alles mogelijk en daar willen we niets van missen! Toch? Maar wat als je vrienden allemaal op een feestje zijn waar jij niet van af wist? Beteken je nog wel iets als je al drie dagen geen selfie hebt gepost? En hoe moet je dealen met huiswerk als vlogs van influencers, groepsgesprekken en stories op insta je constant het gevoel geven dat je ergens anders zou moeten zijn…

Naprogramma met Mingnon Nusteling
Met een interactief naprogramma zorgen we voor een diepere verwerking op het thema ‘fear of missing out’. Hoe zit het met het publiek? Hebben zij last van FOMO? Hoeveel uur per dag besteden ze aan hun smartphone? En kunnen we nog wel zonder?

Kunstenaar en influencer Mignon Nusteling heeft meer dan 10.000 volgers op haar Instagram account @mignonnus. Wie haar volgt krijgt mee wat de positieve en negatieve gevolgen zijn van online succes. Haar account is oprecht, educatief en rauw en moedigt haar volgers (indirect) aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. Met haar account maakt ze thema’s als cultuureducatie, neurodiversiteit, feminisme, ethiek en social media bespreekbaar.