Mini-cursus fotograferen met tablets op de Reyerheem

Op woensdag 21, 28 november en donderdag 6 december organiseert het Servicebureau Onderwijs&Cultuur de mini-cursus Fotograferen met Tablets voor de bewoners van Ontmoetingsplein de Reyerheem en inwoners van Ridderkerk. Deze mini-cursus van drie lessen vindt plaats van 14.00-15.30 uur in Ontmoetingsplein de Reyerheem, Torenmolen 1 in Ridderkerk. Heeft u een tablet (bijvoorbeeld een iPad) en wilt u hier mee leren fotograferen? Fotograaf Mark Isarin gaat u vertellen hoe u dat kunt doen. Geen dagelijkse kost, maar inspirerende eindresultaten!

Fotograferen met tablets
U leert mooie foto’s te maken met de eigen tablet en na de drie sessies organiseren we een kleine expositie met de mooiste foto per deelnemer. Natuurlijk mag u deze foto na afloop meenemen naar huis als aandenken.

Meedoen?
Bel       06 13 08 52 33
Mail     karin.de.rooij@aafje.nl
Betaal  €10,- voor de gehele minicursus.
Aanmelden is voor de reeks van drie keer.
Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Klik HIER voor het facebook event.

Programma
Dag 1: Bloemen
Vanmiddag starten we met een kleine introductie van Mark Isarin Fotografie en kijken we hoe we de camera van uw tablet aan de praat krijgen. Daarna gaan we bloemen fotograferen. We letten op kleur, compositie en achtergrond.

Dag 2: Stilleven
De tweede les gaan we kleine stillevens maken. Hoe zet je een stilleven op? Waar moet je op letten in de opbouw van een stilleven? Hoe stuur je het licht? Natuurlijk komt het begrip compositie weer meer dan eens om de hoek kijken.

Dag 3: Portret
Deze laatste les gaan we portretten maken. En dat is lastiger dan het lijkt. Wat voor verschillende soorten portretten zijn er eigenlijk? Hoe regisseer je een model? Hoe belangrijk is het licht? Hoe houd je de achtergrond rustig? U kunt elkaar portretteren. En als u die mogelijkheid heeft kunt u ook uw eigen ‘model’ meenemen.

Cultuur Dichtbij Ridderkerk
Fotograferen met Tablets  is onderdeel van ‘Cultuur Dichtbij’, een samenwerkingsverband tussen de Reyerheem, Gasterij de Ontmoeting van de Riederborgh en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur waarbij inwoners uit Ridderkerk elkaar ontmoeten via diverse cultuurdisciplines. Cultuur Dichtbij wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Stichting Fonobori. Cultuur Dichtbij, een middag waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.