Hoera geslaagd!

Stichting Cultuureducatie met de vier merknamen Servicebureau Onderwijs&Cultuur, Popcentrale, ToBe cultuurcentrum en Muziekschool Ridderkerk als eerste cultuureducatie organisatie in Dordrecht gecertificeerd! Hier zijn we erg trots op en moet gevierd worden…. Met koekjes. Donderdag 4 juli overhandigde de Dordtse wethouder Piet Sleeking het certificaat.

Succes vieren met koekjes
Vanaf donderdag 04 -07 t/m zaterdag 06-07 worden in het Energiehuis en Muziekschool Ridderkerk koekjes uitgedeeld aan de bezoekers in de foyer en lesruimtes.

Achtergrond
Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC),  PopcentraleToBe cultuurcentrum en Muziekschool Ridderkerk hebben een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de stichting aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. De Dordtse wethouder Piet Sleeking reikte het certificaat donderdag 4 juli uit.

Bevestiging kwaliteit
Zowel het Servicebureau Onderwijs&Cultuur, Popcentrale, ToBe als Muziekschool Ridderkerk scoren op veel onderwerpen positief en zijn daar zeer trots op. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie en haar diensten. Met het certificaat heeft de stichting de bevestiging gekregen dat zij haar functie op een juiste manier uitvoert en aan alle kwaliteitsnormen voldoet. Het certificaat is vier jaar geldig.

Culturele identiteit
René Nekkers, directeur-bestuurder Stichting Cultuureducatie: “We zijn er ontzettend trots op de eerste cultuureducatieorganisatie in Dordrecht te zijn die het kwaliteitslabel heeft gekregen. Met onze vier merken Servicebureau Onderwijs&Cultuur, Popcentrale, ToBe cultuurcentrum en Muziekschool Ridderkerk dagen wij inwoners uit om hun culturele identiteit te ontdekken. In het Energiehuis, op scholen, in de wijken en met culturele partners. Het is zeer waardevol om de bevestiging te krijgen van een onafhankelijk instituut dat wij goede kwaliteit leveren.
Certificaat

De certificering bevestigt dat we actief ontmoetingen stimuleren in cultuur, dat we verbindingen maken in en met de stad en dat we continu zoeken naar vernieuwing. In aanbod, in beleving en door samenwerking. En dat we dit op een duurzame, toekomstbestendige manier doen. De audit benadrukt eveneens dat de aandacht die we hebben voor de maatschappelijke impact van onze organisatie, belangrijk is voor de toekomst.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.