Kerst Dichtbij in Crabbehof en Wielwijk

Woensdag 23 december ontvangen 120 kwetsbare ouderen uit de wijken Crabbehof en Wielwijk een kersttas vol leuke verrassingen van vrijwilligers WIJ Dordrecht.

Denk aan een nieuwjaarskaart met een Versje van Lars én een link naar de echte Wielwijk Christmas Mix. Om zo een klein beetje warmte te geven tijdens bijzondere dagen in een bijzonder jaar.

Versje van Lars
Op kaart staat een Versje van Lars. Dit is nog net op de valreep gemaakt tijdens de laatste schooldag voor de harde Lockdown door Lars van der Werf met de kinderen uit groep 7 (10 /11 jaar) van de John F. Kennedy school in Crabbehof. Samen met zijn ouderwetse typemachine.

De kinderen vertellen open over wat ze wensen of hoe zij de toekomst zien. Lars van der Werf stelt vragen en borduurt als kunstenaar, schrijver, voort op wat hem raakt in het verhaal. Hij tikt op zijn typemachine en er rolt een persoonlijk mooi klein verhaal uit. Nu op een nieuwjaarskaart speciaal voor de ouderen uit Crabbehof en Wielwijk.

Wielwijk Christmas Mix
Muzikant Ed van Dijk ontmoette afgelopen week een aantal ouderen uit Wielwijk in de Kwekkeltuin, waar eerst Speeltuin Wielwijk gevestigd was. Samen met hen heeft hij een echte Wielwijk Christmas Mix gemaakt! Deze kersthit is HIER te beluisteren of hieronder.

Cultuur Dichtbij 2021
‘Versjes met Lars’ en de ‘Wielwijk Christmas Mix’ hebben wij georganiseerd en zijn onderdeel van het programma Cultuur Dichtbij. Ook in 2021 organiseren wij in samenwerking met WIJ Dordrecht culturele activiteiten in de wijk Crabbehof/Wielwijk. Denk aan muziek maken, zingen, dansen, fotograferen, tekenen of met anderen naar een mooie expositie gaan. Er zijn activiteiten vanuit huis of met een groep(je) in de buurt zodra dat mogelijk is om te organiseren vanwege de Covid-19 maatregelen. De workshops worden gegeven door inspirerende vakdocenten.

Deze culturele activiteiten leveren een positieve bijdrage aan de gezondheid van (kwetsbare) ouderen in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam. Cultuur Dichtbij, een middag waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen

Samenwerking WIJ Dordrecht
WIJ Dordrecht is een initiatief van Aafje, Buurtwerk Dordrecht en Zorggroep Crabbehof. WIJ Dordrecht zet door middel van getrainde vrijwilligers in op kwetsbare senioren in de wijken Crabbehof en Wielwijk. Dit met als doel om bewoners in hun kracht te zetten, te laten participeren, zich minder eenzaam te laten voelen en gezond te kunnen leven. Op termijn kan dit langdurige zorg of ondersteuning voorkomen. Concreet, mensen zijn met dit netwerk in staat om langer thuis te blijven wonen en de regie hierin te behouden.