Kick-off CKV-project voor het Gemini College Ridderkerk

In februari heeft de kick-off van het CKV project voor het Gemini college Ridderkerk plaatsgevonden. Tijdens de kick-off kregen ruim honderd leerlingen te horen hoe het project er dit jaar uit komt te zien. Culturele Kunstzinnige Vorming, CKV, is een verplicht examenvak voor alle leerlingen in de bovenbouw van het vmbo. Alle scholen zijn vrij om hier een eigen vorm voor te kiezen. Het Gemini college heeft er voor gekozen het CKV-project te laten ontwikkelen en uitvoeren door ons.  

CKV doelen
Leerlingen van het derde jaar gaan verspreid over drie dagen verschillende workshops volgen waarbij ze op een actieve manier kennis maken met verschillende culturele activiteiten. Op 17 februari, 17 maart en 17 april krijgen zij les op school maar ook daar buiten! De leerlingen gaan op bezoek bij RTV-Ridderkerk, Muziekschool Ridderkerk, in De Loods en in het Energiehuis.

Profielen
Tijdens de kick-off hebben de leerlingen een keuze kunnen maken tussen vier verschillende profielen. Deze profielen omvatten bijbehorende workshops. Zo konden de leerlingen kiezen uit:

  • MEDIA – gericht op het kennismaken met en verdiepen in verschillende vormen van hedendaagse media;
  • URBAN ARTS – gericht op het kennismaken met de muziek, dans en beeldende aspecten van de urban cultuur;
  • PODIUMKUNSTEN – gericht op het ontdekken van de verschillende podium disciplines: dans, theater, muziek;
  • KUNST & DESIGN – gericht op het maken en experimenteren met (on)bekende materialen en technieken.