KIEM – Kunst In Experiment en Maken voor groep 6,7 en 8 in Ridderkerk

Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur organiseert maandag 24 t/m donderdag 27 juni de KIEM kinderkunst projectweek voor kinderen uit groep 6,7 en 8 van alle basisscholen uit Ridderkerk. KIEM staat sinds dit jaar voor Kunst In Experiment en Maken, waarin het Maakonderwijs een belangrijk element is. Tijdens dit project staat het ontdekken en experimenteren centraal  en nodigt leerlingen uit om zelf naar oplossingen te zoeken. Een waardevol aspect in de ontwikkeling van het kind. Daarnaast speelt samenwerken een heel belangrijke rol.

KIEM Kinderkunst projectweek
KIEM is een Kinderkunst projectweek waar in de workshop Yellow Mellow River toegewerkt wordt naar een groot, interactief, gezamenlijk kunstwerk (gesammtkunstwerk). Het kunstwerk wordt in Het Plein, Ridderkerk gemaakt waar de leerlingen meegenomen worden in de wereld van kunstenaar Helen Hietbrink en ervaren hoe het is om zelf kunstenaar te zijn. Thema van het kunstwerk is de rivier.

Workshop Yellow Mellow River
Leerlingen uit groep 6,7 en 8 gaan onder schooltijd naar de workshop  Yellow Mellow River en maken een kunstwerk. Per groep en per school werkt iedere groep voort op het werkstuk van de vorige groep. Een work in progress. Ze maken kennis met verschillende technieken en vaardigheden zoals ontwerpen, tekenen, knippen, scheuren, vouwen, timmeren, boren en schroeven. Iedereen werkt in tweetallen of meer. Je hebt elkaar nodig om af te stemmen, om vast te houden en elkaar te helpen.

KIEM Minimakersfestival
Vrijdag 28 juni is er een Minimakersfestival ter afsluiting van het project. Het gemaakte kunstwerk is af en wordt feestelijk geopend. Vanaf 15.00 uur is het kunstwerk te bewonderen, maar is er vooral tijd om het ook daadwerkelijk uit te proberen / testen. Wat precies? Dat is nog een verrassing en weten we pas wanneer het kunstwerk in de maak is. Daarnaast zijn verschillende partijen op het gebied van Maakonderwijs en Wetenschap & Techniek (W&T) aanwezig. Zij bieden activiteiten aan, zodat de leerlingen kennis kunnen maken met W&T.

Aanmelden is mogelijk tot 18 april
Per school mag er één groep uit de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) Ridderkerk meedoen aan KIEM. Jouw gekozen groep krijgt 1 workshop Yellow Mellow River en werkt ca 1,5 uur aan een gezamenlijk kunstwerk. Klik HIER voor het aanmeldformulier KIEM – Kinderkunst projectweek voor groep 6,7, en 8 in Ridderkerk.