KIEM: Kunst In Experiment en Maken

Bouwen, ontwerpen, ontdekken en experimenteren

Kinderen uit de bovenbouw (6/7/8) van De Klimop, De Bongerd, De Botter, De Noord en De Driemaster hebben onder schooltijd meegedaan aan het project KIEM in Ridderkerk waarbij het Maakonderwijs centraal stond. Gezamenlijk werkten zij aan een gigantisch kinderkunstwerk in Het Plein.

The Mellow Yellow River
Totaal kwamen er acht groepen naar de theaterzaal van Het Plein waar zij elk 2,5 uur aan het kunstwerk werkten. De kinderen gingen onder leiding van kunstenaars Helen Hietbrink, Rein Kusters en Aedske Bonnema aan de slag met een enorme knikkerbaan: The Mellow Yellow River. Ze hebben getimmerd, gezaagd en geschilderd.

Vanaf de balustrade in de theaterzaal baant het kunstwerk zich een weg naar beneden. Rondom de gele rivier ontstonden er hutjes op palen en leerden de kinderen ook visnetten knopen. Het was duidelijk dat zij het ontzettend naar hun zin hadden en ook de leerkrachten waren enorm enthousiast.

Maakonderwijs
KIEM is een project van het Servicebureau Onderwijs&Cultuur waar het Maakonderwijs centraal staat. Ontdekkend en ontwerpend leren is het uitgangspunt. Om de ervaring uniek te maken, waren tijdens dit project voor één ochtend of middag zelf kunstenaar op locatie. Er wordt gewerkt met materialen en gereedschappen waar er op school lastig toegang tot is en worden uitgedaagd om groter te denken dan henzelf. Dat is heel erg goed gelukt!