KIEM Minimakersfestival 28 juni in Het Plein

Kom vrijdag 28 juni van 15.00 -18.00 uur naar het gratis KIEM Minimakersfestival voor alle kinderen uit groep 6, 7 en 8 in Het Plein, Ridderkerk. Er is van alles te doen dat te maken heeft met het Maakonderwijs: ontdek, doe proefjes en experimenteer.

15.30 uur feestelijke opening
Om 15.30 uur opent wethouder Laurens Fransen het kunstwerk Yellow Mellow River. Help mee om het hele grote kunstwerk tot leven te wekken. Of kom 3D-tekenen bij Lexlab, programmeren bij Kite, lekker bouwen met Liesbeth de Boer en experimenteren bij bibliotheek AanZet. Neem gezellig je vriend, vriendin, broer, zus, moeder, vader, oma, opa, tante, oom, buurvrouw of buurman mee. Dit Minimakersfestival is de afsluiting van de kinderkunst projectweek en wordt georganiseerd door het Servicebureau Onderwijs&Cultuur.

KIEM Kinderkunst projectweek
KIEM, Kunst In Experiment & Maken, is een onderschools kinderkunstproject in Ridderkerk waar kinderen in het primair onderwijs ervaren hoe het is om gezamenlijk te werken aan een kunstwerk op locatie. Deze eerste editie vindt plaats in de theaterzaal van Het Plein waar 8 groepen uit de bovenbouw (6/7/8) van De Klimop, De Bongerd, De Botter, De Noord en De Driemaster werken aan een meters hoge en grote knikkerbaan: The Mellow Yellow River.

Als echte kunstenaar op locatie aan de slag
Wat dit project zo bijzonder maakt, is de ervaring op locatie. 200 kinderen krijgen de kans om te ervaren hoe het is om op locatie als echte kunstenaars te werk te gaan. Op maandag 24 juni t/m donderdag 27 juni bouwen de leerlingen onder begeleiding van kunstenaars Helen Hietbrink, Rein Kusters en Aedske Bonnema steeds verder voort aan het kunstwerk. Er wordt gebouwd, gezaagd, getimmerd, gedecoreerd en vooral veel gemaakt!

Voorbereiding met jongeren van de houtwerkplaats van ASVZ
Kunstenaar Rein Kusters is met jongeren van de houtwerkplaats van ASZV, Sliedrecht alvast aan de slag geweest als voorbereiding voor het grote gezamenlijke kunstwerk Yellow Mellow River voor de scholen in Ridderkerk. Er is ook een filmpje gemaakt….