KITE educatie in de Brede School Ridderkerk

In 2020 is Wetenschap & Technologie onderwijs een groeiend onderwerp geworden binnen het primair onderwijs. Zo ook in de gemeente Ridderkerk. Daarom heeft de Brede School Ridderkerk in de wijk Bolnes workshops van KITE aangeboden.

KITE
KITE- educatie verzorgt workshops rondom technologie en maakonderwijs in het primair en voorgezet onderwijs. “In de lessen staan technologie en maken centraal. We combineren dit met maatschappelijke thema’s en hedendaagse kunst. Kinderen leren zo kritisch na te denken over de rol van technologie en hoe je hier creatief mee om kan gaan. We willen de digitale wereld begrijpelijk maken voor iedereen. Daarom wisselen we onze digitale activiteiten af met analoge puzzels, spellen en andere werkvormen.” Kijk HIER voor meer info over KITE.

Brede school
In de periode januari/februari voor dat blok van de brede school zijn er bij het onderdeel cultuur workshops technologie aangeboden. Kinderen uit groep drie, vier en vijf konden zich inschrijven op de workshops. Door middel van kleine opdrachten maken de kinderen kennis met programmeren. De kinderen vonden het heel leuk en leerzaam.