Kunst en Kosmisch Onderwijs

Het integreren van cultuureducatie in jouw schoolprogramma

Doelgroep
Leerlingen van het primair onderwijs

Doel
Het integreren van cultuureducatie in het primair onderwijs

Intro
Thematisch onderwijs wint steeds meer terrein binnen de basisscholen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat cultuureducatie de algehele prestaties en ontwikkeling van de leerlingen bevordert.

Omschrijving
Binnen de gebruikelijke thema’s kijken leerlingen naar de wereld om zich heen vanuit diverse invalshoeken. Daarbij zijn projecten een bijzonder en belangrijk aspect van de leerlijn cultuureducatie. Kunstenaars, dansers, acteurs en muzikanten sluiten aan op dat wat in de klas gebeurt. Elk project heeft specifieke doelstellingen die zijn ondergebracht in een leerlijn cultuureducatie. Zo is het voor de school en ouders precies inzichtelijk wat leerlingen elk leerjaar leren op dit gebied.

Bij MKC Mozaïek in Dordrecht en het SBO Het Pluspunt in Oud-Beijerland staat cultuureducatie niet op zichzelf. De kunst -en cultuurprojecten zijn geheel geïntegreerd en afgestemd op de leermethode van de school, Kosmisch Onderwijs. Alle disciplines binnen cultuureducatie komen aan de orde, waardoor een leerling zich op alle gebieden kan ontwikkelen. Heb je als school interesse in het integreren van cultuureducatie in jouw schoolprogramma? Het SOC adviseert graag over de mogelijkheden.

Uitvoerende organisatie
Servicebureau Onderwijs&Cultuur