Kunstbrigade op bezoek bij De Bever

Maandag 21 september komt de Kunstbrigade op bezoek bij OBS De Bever. De leerlingen van groep 5 krijgen een onvergetelijk dag vol kunst & cultuur met aandacht voor het burgerschap thema Identiteit. Dansdocent Emma de Bruin komt namens de Kunstbrigade langs. Ook Peter Heijkoop, wethouder Onderwijs, is bij deze lancering aanwezig. Hij mag de dans ‘Identiteit’ zien die de leerlingen in een dag hebben geleerd en waar ze trots op mogen zijn.

De Kunstbrigade is een nieuwe dienst van ons en voorziet in de behoefte van basisscholen die met spoed op zoek naar een invaldocent zijn.

Themba Schmitz, coördinator cultuureducatie: ‘Door het grote lerarentekort ben ik gaan bedenken wat wij zouden kunnen doen met onze kunstvakdocenten. Door kunstvakdocenten in te zetten lossen we een probleem op én komen we toe aan de wens van scholen om meer met kunst en cultuur te doen.’

Kunstbrigade verenigt het onaangename met het aangename
‘De Kunstbrigade biedt de mogelijkheid om de dag waarop een leerkracht uitvalt in te vullen met lesstof waar in het reguliere onderwijs relatief minder tijd/ geld is voor een kunstvakdocent. Er wordt gewerkt aan leerdoelen uit het domein Burgerschap, die aansluiten bij de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) doelen van burgerschap. De kunstvakdocent zet zijn kunstdiscipline zoals dans, muziek, theater of beeldende vorming in om de leerlingen te inspireren en te verwonderen en maakt er een onvergetelijke dag van. Zo wordt er gedurende de invaldag gewerkt aan een eindresultaat, waar leerlingen trots op kunnen zijn!’

Invaldocent nodig? Bel Kunstbrigade 088 888 53 20!
Ben jij met spoed op zoek naar een invaldocent op jouw basisschool? De Kunstbrigade schiet graag te hulp. Dit team ervaren kunstvakdocenten komt graag langs. Voor een onvergetelijke invaldag vol kunst en cultuur met aandacht voor burgerschap thema’s: duurzaamheid, identiteit of vrijheid. Klik HIER voor meer informatie.