Duurzaamheid

Ben je met spoed op zoek naar een invaldocent? De Kunst Inval schiet graag te hulp! Aan de hand van verschillende burgerschap thema’s wordt de dag op een creatieve wijze ingevuld. De definitie van het burgerschap thema Duurzaamheid wordt onderzocht door middel van filosofische gesprekken, stellingen, creatieve klassikale opdrachten én de kunstdiscipline van de desbetreffende inval docent. De uitkomst hiervan presenteren de leerlingen aan het eind van de dag aan elkaar. Wat betekent duurzaamheid? En hoe milieubewust ben je eigenlijk zelf?

Onderbouw
In dit dag project gaat de kunstvakdocent aan de slag met de klas rondom het thema ‘Duurzaamheid’. Wat is afval en waarom en hoe moeten we dit opruimen? We bespreken manieren om minder afval te gebruiken en dus duurzame oplossingen te bedenken. Er wordt gebruik gemaakt van het boekje ‘Lotta ruimt het op’. De leerlingen leren naar zichzelf kijken en naar anderen. Gedurende deze dag werkt de klas ook naar een mooi eindproduct toe wat zij kunnen presenteren, toegespitst op één kunstdiscipline.

Middenbouw
In dit dag project gaat de kunstvakdocent aan de slag met de klas rondom het thema ‘Duurzaamheid’. Wat is afval en waarom en hoe moeten we dit opruimen? We bespreken manieren om minder afval te gebruiken en dus duurzame oplossingen te bedenken. Er wordt gebruik gemaakt van het boekje ‘Ik lust geen plastic in mijn soep’. Gedurende deze dag werkt de klas ook naar een mooi eindproduct toe wat zij kunnen presenteren, toegespitst op één kunstdiscipline.

Bovenbouw
In dit dag project gaat de kunstvakdocent aan de slag met de klas rondom het thema ‘Duurzaamheid’. De leerlingen gaan in discussie over afval scheiden, recyclen, milieuvriendelijke keuzes maken en pitchen een duurzaam product. Gedurende deze dag werkt de klas ook naar een mooi eindproduct toe wat zij kunnen presenteren, toegespitst op één kunstdiscipline.

Wil jij de Kunst Inval op bezoek?
Bel 088 888 53 20

Burgerschap thema’s:

  1. Klik HIER voor het thema identiteit
  2. Klik HIER voor het thema vrijheid
  3. Klik HIER voor werkwijze van aanvraag tot uitvoer
  4. Klik HIER voor pagina Kunst Inval algemeen