Leerlingen vo treden op voor leerlingen po

Dinsdag 24 november gaven leerlingen van de Havo/vwo Muziek en Dans (een vooropleiding van kunsthogeschool Codarts Rotterdam) een voorstelling aan leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in Dordrecht. Dit zijn De Driehoek, Julianaschool, De Bavinkschool, De Bever en het Het Kristal. De interactieve muziekvoorstelling vond plaats in het Energiehuis, theaterzaal Ketel 2.

Havo/vwo Muziek en Dans (HMD)
Op de HMD volgen de leerlingen muziek- of danslessen binnen het normale dagelijkse rooster. Als HMD leerling behaal je een havo- of vwo-diploma én word je voorbereid op het beroep van musicus of danser. Met je diploma kun je ook toegelaten worden tot andere hbo- en wo-opleidingen dan conservatorium of dansacademie. Afgelopen dinsdag presenteerden leerlingen Muziek uit verschillende leerjaren van de HMD hun werk solo of in ensemble tijdens de drie voorstellingen. Zo ervaren de basisschoolkinderen hoe het is om een instrument te bespelen en maken ze kennis met de mogelijkheden van de HMD. Leerlingen voortgezet onderwijs treden dus op voor leerlingen primair onderwijs.

Samenwerking
De voorstelling is gemaakt in samenwerking met het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC). “We hebben HMD met veel plezier geholpen bij het maken van een doorlopende voorstelling. De verschillende muziekpresentaties zijn nu een mooi geheel geworden die geschikt zijn voor de kinderen uit groep 7 en 8. Met onze deskundigheid op het gebied van actieve kunstparticipatie hebben we er voor gezorgd dat de voorstelling een interactieve belevenis is geworden, ” aldus Themba Schmitz coördinator bij het SOC. Net als vorig jaar was RTV Dordrecht erbij en maakte bovenstaand item.