Modderdag Toppie in Weizigtpark

Dinsdag 29 juni is het weer Modderdag. De dag waarop het spelen met modder centraal staat. Daarom organiseert Toppie Dordrecht dinsdagochtend in het Weizigtpark voor groep 1 t/m 4 allerlei modderige activiteiten. 150 leerlingen van omliggende scholen komen van 8.30 – 11.30 uur naar het park om te spelen, kliederen en de natuur te ontdekken.

Modderdag is een initiatief van IVN en draait rondom het spelen met water en zand. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, te ontdekken en beleven. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tijdens Modderdag actief bezig met de natuur. En daarbij mag je vies worden!

Programma
Het programma van 1,5 uur bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Lekker kliederen in een modderkeuken met Speelotheek Pip en Zo
  • Schilderen met modder met Servicebureau Onderwijs&Cultuur
  • Spelen, springen en ravotten met Natuurlijk Sportief
  • Luisteren naar ‘vieze, modderige’ verhalen door de Bibliotheek AanZet
  • Een gezond hapje en drankje (met uitleg) door de diëtiste Najara (Doe ff Gezond/Dienst Gezondheid & Jeugd)

Partner Cultuur
Toppie Dordrecht is een samenwerking tussen Stichting HattrickDuurzaamheidscentrum WeizigtGGD Zuid-Holland-Zuid, Speelotheek Pip en Zo en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur. Wij zijn dé partner voor Cultuur. Wij denken mee en organiseren alle culturele activiteiten: zowel de naschoolse activiteiten, vakantieactiviteiten, wijkactiviteiten als de activiteiten voor het speciaal onderwijs binnen Toppie Dordrecht.