Muziekconcerten ‘Close Call’

Op donderdag 6 juni speelde de voorstelling ‘Close Call’ drie keer in het Energiehuis. Het Servicebureau nodigde drie voortgezet onderwijs scholen uit om te genieten van deze interactieve muziekvoorstelling.

Muziekconcerten
In ‘Close Call’ zijn de leerlingen niet alleen luisteraar/toeschouwer maar ook deelnemer! Met hun telefoon kunnen ze actief meedoen als bandlid. De leerlingen zitten tussen de energieke drummers, verschillende blazers en kunnen met hun telefoon loops, beats en zang toevoegen. Maar dan wordt hun telefoon gehackt en begint de app een eigen leven te leiden. Heb jij controle over je telefoon of heeft je telefoon controle over jou? Dit interactieve concert maakt de leerlingen bewust van hun telefoongebruik. Daardoor draagt de voorstelling niet alleen bij aan de ontwikkeling van muziekaal inzicht maar heeft de voorstelling ook een sociaal maatschappelijk belang. Het Insula College (koningstraat), Yulius het Tij en het Wellant College hebben genoten van een verrassend concert!

Motief
Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur heeft de voorstellingen aangeboden aan de genoemde scholen ter ere van de al langere bestaande samenwerking.