Muziekproject Viermaster en Excelsior in Theater de Willem

Op dinsdag avond 16 april 2019 vindt er een filmvoorstelling plaats ter presentatie van het muziekproject op de Viermaster in theater de Willem in Papendrecht.

Het muziekproject
Voor dit bijzondere muziekproject is er een hechte samenwerkingen geweest tussen het Servicebureau Onderwijs&Cultuur vanuit 5xCultuureducatie met Kwaliteit, muziekvereniging Excelsior en basisschool de Viermaster in Papendrecht.

Gedurende vijf weken hebben muziekdocenten van muziekvereniging Excelsior het meespeelorkest opgezet voor de bovenbouw van de Viermaster. Tijdens dit binnen schoolse project is gewerkt vanuit de samenspeelmethodiek van 123-ZING die al op veel basisscholen gebruikt wordt. Bij deze methodiek wordt zang als uitgangspunt gebruikt waarnaast de instrumenten de zang begeleiden. Een zangdocent heeft in vier á vijf weken de leerlingen een lied aangeleerd. Tegelijkertijd zijn de muziekdocenten binnen diverse instrumentengroepen zoals blaasinstrumenten, percussie-instrumenten en toetsinstrumenten, met de leerlingen aan de slag gegaan om het lied instrumentaal te kunnen begeleiden. In de laatste week voorafgaand aan de presentatie is er gezamenlijk geoefend ter voorbereiding op de presentatie.

De midden- en onderbouw heeft gewerkt met het educatief muziek en geluid project “Watch that sound”. De leerlingen hebben eigen filmpjes gemaakt met hun mobile telefoon of een filmpje gekozen wat al in de databank zit en hieronder hun eigen muziek gemaakt/gecomponeerd.

De presentatie
De presentatie van dit project vindt plaats in twee delen. De presentatie van de bovenbouw heeft plaatsgevonden op 26 maart. Tijdens deze presentatieronde is de uitvoering van de leerlingen aangevuld en begeleid door de muziekdocenten en een klein ensemble van Excelsior.

Het tweede presentatie moment zal plaats vinden op dinsdag avond 16 april 2019 Dan is het de beurt aan de onder- en middenbouw van de school om in de spotlight te staan. Op deze avond zullen de gemaakte filmpjes met hierbij de zelfgemaakte soundtracks in theater de Willem te zien zijn.