Muziekvisite in woonzorgcentrum Reyerheem in Ridderkerk

Op vrijdag 1 december organiseert woonzorgcentrum Reyerheem in samenwerking met het Servicebureau Onderwijs&Cultuur de activiteit ‘Muziekvisite’. Een interessante middag van 14.00 tot 15.30 uur, waarbij dirigente, muziekdocent en vocal-coach Trea Kuijsten op visite komt in verzorgingshuis Reyerheem, Torenmolen 1 in Ridderkerk. Trea gaat in gesprek met de gasten.

Iedereen mag aan Trea van alles vragen over het vak als professional in de muziekwereld en haar passie voor muziek. Trea geeft een letterlijk kijkje in haar muzikale leven door middel van filmpjes. De visite wordt afgesloten met een masterclass waarbij Trea de basisbeginselen van zingen aanleert. Een project  waarbij inwoners uit Ridderkerk elkaar ontmoeten, middels diverse cultuurdisciplines, waar oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.

Vooraf aanmelden
Een ieder is van harte welkom op deze Muziekvisite. Zowel inwoners van de Reyerheem als muziekliefhebbers en andere geïnteresseerden uit Ridderkerk. De kosten bedragen € 7,50 per persoon. Aanmelden is nodig en kan via Karin de Rooij: karin.de.rooij@aafje.nl of 06-13085233.

Muziekvisite is onderdeel van ‘Cultuur Dichtbij’, een samenwerkingsverband tussen Reyerheem en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur. Cultuurregisseur van de gemeente Ridderkerk is bij dit project betrokken als aanjager en verbinder. Cultuur wordt ingezet als middel om kwaliteit van leven, zingeving, mentaal welbevinden, mee kunnen doen en dagelijks functioneren te bevorderen. Positieve gezondheid krijgt steeds meer weerklank in het sociale domein en gezondheidszorg. Cultuur, het actief iets doen met kunst, wordt gezien als een van de middelen om de positieve gezondheid te bevorderen.