Muziekvisite met Ripasso Gitaarensemble in Gasterij de Ontmoeting

Op dinsdag 23 oktober organiseert het Servicebureau Onderwijs&Cultuur Muziekvisite met Ripasso Gitaarensemble voor de gasten van de Gasterij de Ontmoeting en inwoners van Ridderkerk. Deze muzikale activiteit vindt plaats van 14.30-16.00 uur in Gasterij de Ontmoeting, Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk. Een leuke middag waarbij leden van het Ripasso Gitaarensemble u alles vertellen over hun passie voor de gitaarmuziek. Natuurlijk kunt u ook genieten van een optreden van Ripasso.

Ripasso Gitaarensemble
Dit ensemble uit Ridderkerk speelt een breed repertoire van Renaissance tot hedendaags moderne muziek op de klassieke gitaar. Het grootse doel is om het plezier en de muziek, zoals deze oorspronkelijk bedoeld was, over te brengen op de luisteraar. Vandaar de naam Ripasso, dit betekent herbeleving. Het ensemble staat onder leiding van dirigent Tom A-Tjak, gitaardocent bij Muziekschool Ridderkerk.

Repertoire
Het repertoire strekt zich uit van componisten als John Dowland (Renaissance), Anton Vivaldi en Johann Sebastian Bach (Barok) tot Astor Piazzolla (Argentijnse tango) en Francis Kleynjans. Verder vindt Ripasso het geweldig om stukken te spelen van hedendaagse, misschien iets minder bekende componisten.

Aanmelden
U bent  van harte welkom tijdens deze Muziekvisite. De kosten bedragen € 3,00 per persoon. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Cultuur Dichtbij Ridderkerk
Beweeg Mee!  is onderdeel van ‘Cultuur Dichtbij’, een samenwerkingsverband tussen de Reyerheem, Gasterij de Ontmoeting van de Riederborgh en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur waarbij inwoners uit Ridderkerk elkaar ontmoeten via diverse cultuurdisciplines. Cultuur Dichtbij wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Stichting Fonobori. Cultuur Dichtbij, een middag waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.