Muziekworkshops in Wijkcentrum de Koloriet

Op dinsdag 30 april worden er twee gratis workshops aangeboden: Streetbeats en Pop4Kids. In wijkcentrum De koloriet. Dt vond plaats in het kader van vakantieactiviteiten voor kinderen in de wijk vanuit Toppie Dordrecht.

Workshops
Tijdens de workshop Streetbeats gaan de kinderen met voorwerpen van de straat aan de slag met het maken van beats en ritmes. Bij de workshop Pop4Kids krijgen de kinderen de kans om op een elektrische (bas)gitaar, drums of keyboard te spelen en een kijkje te nemen in de wereld van de popmuziek. De workshops waren gratis te bezoeken voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Locatie
De workshops vonden plaats in wijkcentrum de Koloriet. Dit is een van de wijklocaties van MEE Drechtsteden. Vanwege de gunstige ligging tussen twee basisscholen in de wijk Krispijn, was deze locatie zeer geschikt voor de workshops.

Het motief
Het SOC is onderdeel van de organisatie Toppie Dordrecht en is verantwoordelijk voor de culturele activiteiten die namens Toppie Dordrecht georganiseerd worden. In de wijk Krispijn is ToBe onlangs gestart met Hét Wijkorkest Krispijn. De vakantieactiviteiten dragen bij aan het enthousiasmeren van de kinderen uit de wijk voor muziek.