Muzikale Beleving! in het Odensehuis Papendrecht

‘Ik heb zo genoten, ik voelde me alsof ik 18 jaar was!’ (bezoekster Odensehuis met brede glimlach op het gezicht na afloop)

Donderdag 26 november vond er een culturele activiteit plaats in het Odensehuis in Papendrecht. De bezoekers maakten kennis met muziekdocent Jirre Stoutjesdijk en verschillende instrumenten tijdens de workshop Muzikale Beleving! De groep was razend enthousiast, deed echt mee en genoot van de gezamenlijke beleving: het maken van een melodieus hoorspel. Wethouder Corine Verver is erg begaan met de activiteiten die worden georganiseerd en kwam daarom ook langs om de bezoekers aan het werk te zien en te horen. Natuurlijk deed ze ook zelf mee. En als verrassing gaf Corine het Odensehuis een extra muziekles cadeau op 24 december tijdens de kerstviering. 

Odensehuis Papendrecht
Een Odensehuis is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers, en hun familie- en vriendenkring. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies. Iedereen is van harte welkom! Het Odensehuis vindt het belangrijk dat mensen met dementie, of het vermoeden daarvan, een waardevolle plaats innemen in onze samenleving en zolang mogelijk thuis kunnen wonen.

Cultuur Dichtbij
Muzikale Beleving! is georganiseerd door de Cultuurmakelaar Papendrecht en is onderdeel van het programma Cultuur Dichtbij. Dit zijn culturele activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van (kwetsbare) ouderen in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam. In 2021 zal dit programma grootser worden uitgezet.

Cultuurmakelaar Papendrecht
De Cultuurmakelaar wordt door ons uitgevoerd in opdracht van de gemeente Papendrecht, domein Cultuur. De Cultuurmakelaar stimuleert cultuureducatie en cultuurparticipatie in Papendrecht in het algemeen en in het bijzonder onder kinderen, jongeren en kwetsbare doelgroepen. De Cultuurmakelaar levert een concrete bijdrage aan de uitvoering van de cultuuragenda 2018-2022 Papendrecht. Hierbij is de Cultuurmakelaar verantwoordelijk voor het ophalen van vragen, wensen en behoeften bij de doelgroepen en het maken van verbindingen.