Nationale buitenspeeldag Alblasserdam

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag in Alblasserdam organiseerde het ABC- team samen met Jeugdpunt allerlei workshops in samenwerking met lokale partners. Voor de workshops cultuur werden Atelier Erbij en kunstenaar Teus van Kooten ingeschakeld.

Verschillende aanbieders

Tijdens deze dag konden kinderen van zes tot twaalf jaar aan de slag tijdens workshops met de Bibliotheek, BSO Wasko, het ABC sportteam, Atelier erbij en kunstenaar Teus van Kooten in de thema’s sport, natuur en kunst en cultuur. Dit alles vond plaats op het plein van de Participand in Alblasserdam op woensdag 10 juni van 13:00 tot 17:30 uur. De kinderen konden zich inschrijven voor drie verschillende rondes.

Zentangle workshop

De workshop van Atelier Erbij was gericht op fantasiedieren. De kinderen werden uitgedaags hun fantasie te gebruiken en de gekste dieren te ontwerpen. De kinderen schreven zich in naar aanleiding van de volgende tekst: “Ontwerp en teken je eigen favoriete dier met een speciale tekentechniek, namelijk: Zentangle! Heb je daar wel eens van gehoord? Denk alvast goed na wat jouw favoriete dier is. Misschien is het ook wel een mix tussen allerlei dieren en wordt deze extra vreemd!”

Workshops van Teus van Kooten

Bij de workshop van Teus vak Kooten werden de kinderen uitgedaagd om anders te tekenen dan ze waarschijnlijk normaal doen. Grenzen werden hierbij verlegd en er werd groots gewerkt. Kinderen schreven zich in naar aanleiding van de volgende tekst: “Super Ultra Mega Grote Lange Grond-tekening Hoe groot kan jij tekenen? Gebruik je wel eens je hele arm om iets op papier te zetten, of je been? Of ben meer een priegelaar? Ga de uitdaging aan om met ons een zo groot en lang mogelijk kunstwerk op de grond te maken. We zijn benieuwd of jij groter dan jezelf durft te tekenen.”