Natuur- en Milieuproject

Een groot evenement rondom afval

Doelgroep
Leerlingen van het primair onderwijs

Doel
Het bewust worden van natuur, afval en milieu door het gebruik van cultuureducatie.

Intro
Afval is een restproduct in onze samenleving. Binnen dit project worden kinderen zich bewust van met welk afval zij te maken hebben en welke rol dit speelt.

Omschrijving
Het project bestaat uit diverse onderdelen:

  • Workshop ‘Kunst uit de afvalbak’ in de klas met een beeldend kunstenaar/vakdocent, waarbij de kinderen met restmateriaal/afval aan de slag gaan en een groot ‘afvalmonster’ maken.
  • Een film in de klas over natuur en milieu, begeleid door een Zapper uit Papendrecht (Zwerf Afval Pakker).
  • Workshop ‘Zang en Percussie’ in de klas, waarbij het liedje ‘Supporter van Schoon’ wordt ingestudeerd onder begeleiding van een vakdocent Zang. Tijdens de percussieworkshop wordt geleerd om het liedje niet alleen te zingen, maar ook zelf muzikaal te begeleiden met de trommel of misschien wel op (afval)emmers/tonnen!
  • Opdracht tot schrijven van liedjes waarbij singer-songwriters uit de omgeving worden betrokken om een Nederlandstalig liedje te schrijven over het thema Natuur & Milieu.
  • Slotmanifestatie waarbij alle deelnemende kinderen samenkomen en laten zien wat ze gemaakt hebben en het liedje ‘Supporter van Schoon’ gezamenlijk ten gehore brengen. Ook de singer-songwriters laten hun liedjes horen.

Het SOC adviseert graag over de mogelijkheden.

Uitvoerende organisatie
Scholen, Vrijwilligers, Culturele organisaties