Nieuw! Schilderclub van Cis start maandag 6 september in Papendrecht

Zin in een wekelijkse creatieve activiteit buiten de deur, wil je nieuwe mensen ontmoeten of het tekenen en schilderen (weer) oppakken in een ontspannen en gezellige setting? Vanaf maandag 6 september start de Schilderclub van Cis van 10.00-12.00 uur. Locatie is kinderboerderij Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg 1 in Papendrecht. Je wordt begeleid door Ciska de Vries. Zij is teken- en schilderdocent en nodigt jou graag uit om je te laten verrassen wat er allemaal mogelijk is.

Aanmelden
Alles is bespreekbaar. Er zijn opdrachten, maar je kunt ook vrij aan de slag. Ciska geeft persoonlijk advies, zodat jij jezelf kunt ontwikkelen. De materialen voor het tekenen en schilderen zijn aanwezig, maar eigen spullen meebrengen is mogelijk. Natuurlijk is er ook tijd voor een kopje koffie thee en/of thee tijdens de activiteit. De kosten zijn € 12 per maand. Enthousiast geworden? Meld je aan bij Ciska de Vries, stuur een e-mail naar ciskadevries@live.nl of bel 06 53 633 567.

Cees van Dijk

‘Blijf altijd zoeken naar een nieuwe uitdaging als je ouder wordt’
Aan het woord is Cees van Dijk (86 jaar). Hij schildert met plezier bij de Schilderclub van Cis in Sliedrecht. Als kind tekende hij al, maar pas toen hij met pensioen ging vond hij weer de tijd om het tekenen en schilderen weer op te pakken. En nu dus nog steeds! ‘Ik vind het vooral fijn om sociale contacten te hebben. Iedere week weer, even eruit, kopje koffie drinken en zelf aan de slag met schilderen. Dankzij de enthousiaste tips van Ciska de Vries is mijn niveau behoorlijk verbeterd. Met van alles heb ik gewerkt: aquarel, pastel en acryl en nog veel meer. Er word gewerkt met opdrachten, maar je kunt ook zelf aan de slag met iets wat je mooi vindt. Ik kan het iedereen aanraden.’

Samenwerking en info in het kort
De opstart van de Schilderclub van Cis wordt mogelijk gemaakt door Cultuurmakelaar Papendrecht in opdracht van gemeente Papendrecht in samenwerking met Ciska de Vries.

  • Naam activiteit: Schilderclub van Cis
  • Locatie: kinderboerderij Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg 1, Papendrecht
  • Startdatum: maandag 6 september 2021, later instromen is mogelijk
  • Tijd: 10.00-12.00 uur
  • Voor wie: 60 +
  • Duur activiteit: wekelijks activiteit gehele jaar met uitzondering van de vakanties
  • Kosten: € 12,00 p/p

Cultuurmakelaar Papendrecht
De Cultuurmakelaar wordt door ons uitgevoerd in opdracht van de gemeente Papendrecht, domein Cultuur. De Cultuurmakelaar stimuleert cultuureducatie en cultuurparticipatie in Papendrecht in het algemeen en in het bijzonder onder kinderen, jongeren en kwetsbare doelgroepen. De Cultuurmakelaar levert een concrete bijdrage aan de uitvoering van de cultuuragenda 2018-2022 Papendrecht. Hierbij is de Cultuurmakelaar verantwoordelijk voor het ophalen van vragen, wensen en behoeften bij de doelgroepen en het maken van verbindingen.