Nieuwe directeur Stichting Cultuureducatie

Stichting Cultuureducatie (Servicebureau Onderwijs&Cultuur, Popcentrale, ToBe cultuurcentrum en Muziekschool Ridderkerk) krijgt een nieuwe directeur. De huidige directeur, René Nekkers, wordt per 1 maart 2022 opgevolgd door Jeroen Kunstman.

Jeroen Kunstman was de afgelopen acht jaar werkzaam als directeur-bestuurder bij Westland Cultuurweb. Deze stichting heeft hij vanaf de oprichting in 2013 geleid en opgebouwd tot een belangrijke speler binnen het veld van kunst, cultuur en educatie in de gemeente Westland, met een groot bereik in het onderwijs en in de buitenschoolse educatie en met nadruk op het bereiken van nieuwe doelgroepen. Daarvoor werkte hij bij het Koorenhuis in Den Haag als manager van de afdelingen theater, literatuur en muziek.

Kunst en cultuur dichterbij
“Ik heb geweldig veel zin om bij Stichting Cultuureducatie aan het werk te gaan. Een prachtige organisatie in een mooie stad. Ik verheug me erop me in te zetten voor de kunsteducatie in Dordrecht, binnen en buiten school, binnen het Energiehuis en in de stad en de gemeenten Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam. Kunst en cultuur dichterbij brengen voor iedereen beschouw ik al jaren als de belangrijkste opdracht in mijn werk. Deze uitdaging ga ik dan ook graag aan op deze voor mij nieuwe plek.”

René Nekkers
René Nekkers leidde de organisatie sinds 2015. In deze periode is de organisatie uitgegroeid tot een sterke en onmisbare speler in de regionale, culturele infrastructuur. Rinette Reynvaan, voorzitter van de raad van toezicht, bedankt René Nekkers voor zijn inzet. “Hij is de drijvende kracht geweest achter de stichting, wat heeft geresulteerd in een zeer professionele organisatie. We raken een bevlogen directeur kwijt en zijn hem dankbaar voor wat er onder zijn leiding gerealiseerd is”.