Ontdekkingsreizen op OBS De Botter!

OBS De Botter uit Ridderkerk heeft samen met SOC hun voormalige talentenmiddagen een upgrade gegeven. De leerlingen van OBS De Botter gaan gedurende hun schoolcarrière elk schooljaar vier keer een “Ontdekkingsreis” met verschillende thema’s maken! Voor dit schooljaar zijn er drie ontdekkingsreizen gepland. 

Kick Off

In november vond de eerste “Ontdekkingsreis” met workshops waardoor de leerlingen hun talenten ontdekken plaats. Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 konden kiezen uit de thema’s dans, theater, rappen en muziek. De workshops in november en maart worden dit schooljaar verzorgd vanuit het Cultuurmenu Ridderkerk en Cultuureducatie met Kwaliteit.

Beeldende vorming

Op 16 en 23 maart was beeldende vorming aan de beurt. De leerlingen konden kiezen uit verschillende technieken zoals boetseren, druktechnieken, 3D bouwen met plastic afval, fotograferen en spelen met licht, schaduw en reflectie. De leerlingen uit groep 6, 7 en 8 gingen aan de slag met schilderen met licht en schaduw.

Licht en schaduw

De kleuters hebben twee lessen over licht en schaduw gekregen van Yarah Winkelaar van Yarah’s Beeldplek. Alle kinderen gingen aan de slag met een zaklamp en verschillende materialen zoals blokken, cd’s, gekleurd cellofaan en nog veel meer. Tijdens de lessen hielden ze zich bezig met vragen zoals: hoe krijg je grote en kleine schaduwen? Wat gebeurt er als je het licht een kleur wil geven? Er waren activiteiten zoals licht en cellofaan mengen en hebben de leerlingen een schaduwstok gemaakt met allerlei materialen om vervolgens te ontdekken wat voor vormen er ontstonden achter het doek.

 

 

 

 

 

 

Zomer 2022
In juni 2022 kunnen leerlingen kiezen uit allerlei sportdisciplines.
OBS De Botter vindt het belangrijk dat leerlingen zelf mogen kiezen welke workshops ze willen volgen. Dit keuzeproces wordt goed begeleid en de leerlingen evalueren en reflecteren op hun ervaring en hun keuze. Met het mooie vooruitzicht dat na acht jaar basisschool de leerlingen veel hebben ontdekt over hun talenten en interesses!