OPLAADPUNT PO

Leerkrachten in het primair onderwijs, medewerkers educatie van culturele organisaties en beleidsmedewerkers van gemeenten zijn van harte welkom bij het Oplaadpunt Cultuureducatie primair onderwijs. De inspiratiebijeenkomst vindt woensdag 20 november plaats in het Energiehuis.

Deze middag staat in het teken van de ontwikkelingen op het gebied van taal en cultuureducatie, maakonderwijs en cultuureducatie en de vraag: hoe maak je cultuureducatie meetbaar? Een moment om in contact te komen met collega’s, ervaring en kennis te delen en nieuwe inspiratie op te doen. Je krijgt handvatten en voorbeelden waar je als zelf direct mee aan de slag kunt! Tijd om even op te laden.

Programma
13.30 uur              Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur              Welkom & Start programma: taal & cultuureducatie
14.30 uur              Inspiratiesessie 1
15.30 uur              Inspiratiesessie 2
16.30  uur             Afsluiting & Borrel
17.15 uur              Einde

Praktijkvoorbeeld en zelf aan de slag
Basisschool Don Bosco uit Dordrecht werkt al een aantal jaren met een schakelklas. In deze schakelklas, met leerlingen uit groep 2, wordt er extra aandacht besteed aan de Nederlandse taal.  Sinds vorig  schooljaar wordt theater, muziek en dans ingezet om de taalontwikkeling te stimuleren. Samen met de wensen van de school en expertise van de vakdocenten Theater, Dans en Muziek is dit project tot stand gekomen.

Serge Bomius, directeur Don Bosco en Lilianne Eijkelenkamp, projectleider Servicebureau Onderwijs&Cultuur lichten toe waarom taal en cultuureducatie zo goed samen gaan. Theaterdocent en acteur Mahfoud Mokkadem vertelt wat de meerwaarde van cultuureducatie is geweest in zijn taalontwikkeling. Na het mooie voorbeeld uit de praktijk zijn er drie inspiratiesessies. Je kunt er twee volgen. Geef bij aanmelding aan wat jouw top 3 is. Tenslotte krijg je tips en tools mee om draagvlak voor cultuureducatie te creëren op jouw school. Natuurlijk sluiten we de middag af met een borrel.

Aanmelden
Wil jij inspiratie opdoen, in contact komen met collega’s en ervaring delen? Je bent van harte welkom! Klik HIER om je aan te melden. Dit is mogelijk tot vrijdag 8 november. De bijeenkomst is gratis. Je kunt twee inspiratiesessies volgen. Geef bij aanmelding aan wat jouw top 3.

Inspiratiesessies

 1. Maakonderwijs en cultuureducatie lesruimte P11
  Jasper Kooper, beeldend kunstenaar en onderwijsontwikkelaar in techniek- en kunsteducatie
  Wat kan je als school met Wetenschap & Techniek? Kom meer te weten over onderzoekend en ontwerpend leren door het zelf te doen: maakonderwijs op de grens van kunst, bèta en technologie.
 2. Hoe maak je cultuureducatie meetbaar? lesruimte 009
  Mari Stikvoort, Move it UP! cultuur en training
  Wat je wilt beoordelen bij cultuureducatie hangt van je doel af. Wat is jouw doel? Daarna ga je aan de slag: hoe maak je de waarde van cultuureducatie binnen jouw school/organisatie zichtbaar of meetbaar?
 3. Taal en Cultuureducatie lesruimte 101
  Natalja Verhoef , theaterdocent Taal  & Cultuureducatie
  Hoe kan cultuureducatie taalontwikkeling versterken? Praktische voorbeelden en uitleg uit de praktijk.

Klik HIER voor het facebookevent.