Pabo

Cultuureducatie op de pabo

Doelgroep
Pabo studenten en/of vakdocenten

Doel
Het delen van kennis en expertise met de toekomstige leerkrachten.

Intro
Als team van docenten op een Pabo bied je zelf veel aan op het gebied van cultuureducatie, maar soms heb je net even iets anders of iets nieuws nodig. Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van visie, beleid, workshops, projecten en leerlijnprogramma’s voor het primair onderwijs. Zo sluit het SOC aan op vrijwel alle vragen op dit gebied, zowel voor studenten als voor Pabo docenten.

Omschrijving

  • Vind je het belangrijk dat de studenten kennismaken met één of meerdere culturele organisaties in Dordrecht?
  • Wil je hen meer informatie geven over landelijke ontwikkelingen en trends binnen het primair onderwijs op het gebied van cultuureducatie, ondersteund door praktijkverhalen?
  • Is er een bepaald aspect van cultuureducatie wat je nader wilt onderzoeken met de studenten, zoals doorgaande leerlijnen of het creatieve proces?
  • Wil je de studenten laten kennismaken of juiste verdieping bieden op het gebied van muziek, theater, dans, beeldend en/of foto/film?

De workshops vinden plaats op school of op locatie. Ook kan het SOC een dag(deel)programma samenstellen met andere partners in de stad. Het SOC adviseert graag over de mogelijkheden.

Uitvoerende organisatie
Servicebureau Onderwijs&Cultuur