Pieter Jan den Hartigh

Functie:
Coördinator Primair Onderwijs

Werkgebied(en):
Primair Onderwijs, gemeente, maatschappelijke en culturele organisaties.

Persoonlijke achtergrond:
Na mijn conservatoriumopleiding (gitaar) heb ik als muzikant aan veel verschillende projecten meegewerkt in het onderwijs en in het theater. Met een collega-gitarist maakte ik bijvoorbeeld een muzikaal theaterprogramma voor kinderen. Als gitaardocent heb ik voor diverse doelgroepen veel nieuwe werkvormen en methoden ontwikkeld.

Daarnaast was ik als muziekprogrammeur verbonden aan het Bram Roza Festival in de Hoeksche Waard. Mijn interesse ging steeds meer uit naar organiseren en programmeren van evenementen. Als zodanig werkte ik als locatiemanager op meerdere locaties binnen de gemeenten van ToBe cultuurcentrum.

In mijn huidige functie als coördinator Primair Onderwijs komt mijn passie voor het verbinden, samenwerken en organiseren op het gebied van cultuureducatie volledig tot zijn recht.

Binnen het SOC:
Als coördinator Primair Onderwijs ben ik verantwoordelijk voor het gehele kunst en cultuurprogramma KunstKanjers (binnen en buitenschoolse activiteiten) in Alblasserdam.

Ook adviseer ik gemeenten en maatschappelijke organisaties hoe je cultuureducatie kunt gebruiken om maatschappelijke doelstellingen te bereiken. Samen met mijn collega Liliannne adviseren en begeleiden wij basisscholen bij de aanvraag van landelijke subsidies en coördineren wij de uitvoering van deze regelingen.
Daarnaast ben ik werkzaam als projectleider binnen Cultuureducatie met Kwaliteit, waarbij ik intensief samen werk met basisscholen en organisaties aan visie, doorgaande leerlijnen en de praktische uitvoering van cultuureducatie.

Tot slot ondersteun ik mijn collega Roxanne bij het organiseren van workshops, projecten en evenementen voor het primair onderwijs.